Over Lusin(e)

Mijn naam is Lusine Grigoryan. Ik ben geboren en opgegroeid in Armenië in het stadje Etchmiadzin. Sinds 1999 woon ik in Nederland in het pittoreske stadje Elburg.

Zover ik mijzelf kan herinneren, ben ik altijd bezig geweest met beeld maken: tekenen, schetsen, schilderen, film, fotografie, maar ook architectuur en knutselen. Oh ja, ik ben gek op knutselen: met papier, lijm, leer, kunststof, verf, stoffen, schroefjes, hout, garen, klei … Onwijs veel prachtige materialen, waarmee je alles kunt maken wat je maar kunt bedenken. En vaak verras je jezelf door iets te maken wat je nooit had kunnen bedenken.

In 2007 werd ik toegelaten tot ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Ik heb genoten van de opleiding Stories & Design (letterlijk en figuurlijk). In januari 2012 ben ik met lof afgestudeerd aan de kunstacademie als grafisch ontwerper. Op 1 februari 2013 was Studio LUSIN een feit.

Wat doe ik? Ik vertaal verhalen naar beelden. Ik zorg voor zichtbaarheid! Ik zorg voor de juiste en doeltreffende beeldtaal voor een organisatie, merk, product, campagne enz.. Dat houdt in dat ik ontwerp voor elke visuele communicatie-uiting in print en digitaal. Of het nu een boek is, een digitale presentatie, een logo of een klein kaartje, ik behandel alles als een klein kunstwerk dat werkt.
Dit vergt inlevingsvermogen en expertise in concept, strategie, communicatie en merkbeleving. Het ligt in mijn natuur om de pure essentie van de boodschap te onderzoeken, naar voren te halen en dat te communiceren zonder onnodige ruis.

Beelden kunnen mooi zijn maar niet op de juiste plek. Een gemiddeld affiche ziet niemand. De omgeving, de kleur, het lettertype, het soort medium waar de boodschap op staat communiceert ook. Het medium is soms dé boodschap. 
Kijk, dat is nou mijn toegevoegde waarde: verder denken dan mijn tekentafel groot is. 

En natuurlijk word ik dan extra blij wanneer een opdrachtgever over grenzen heen durft te gaan en werkelijk onderscheidend durft te zijn. 


Heeft u ook een visuele uitdaging voor mij?  Ik houd me graag bij u aanbevolen en werk het graag voor u uit! 
Neem gerust vrijblijvend contact met me op.


Vriendelijke groet, 
Lusine Grigoryan